هم زمان با ایام سوگواری شهادت جانسوز حضرت زهرا(س) نشست علمی با موضوع سیره ی حضرت زهرا (س) در تاریخ یازدهم بهمن ماه با حضور طلاب مدرسه علمیه کوثر بر گزار شد .
در این نشست حجت الاسلام و المسلمین, مهدی نیلی پور, از اساتید حوزه های علمیه اصفهان و مدیر بنیاد فرهنگی بقیه الله(عج) در رابطه با آشنایی با حضرت زهرا (س) بیان داشتند:
حضرت امام صادق(ع) می فرمایند” هر کس معرفت حضرت زهرا را درک کند شب قدر را درک خواهد کرد".
یکی از القاب حضرت زهرا(س) لیله القدر است و هر چند شناخت شخصیت ایشان همانند شناختن شب قدر برای ما ممکن نیست که ولی تلاش برای شناخت ایشان ارزشمند و دارای اجر و پاداش است .
وی در ادامه افزود: حضرت امام خمینی(ره) راجع به حضرت زهرا (س)فرموده اند: “ما چه بگوییم در باره شخصیتی که بعد از رحلت حضرت رسول جبرییل بر او نازل می شود.”
وحی ای که از جبرییل به حضرت زهرا(س) نازل شد, کتابی به نام صحیفه فاطمیه شد که پشتوانه علمی امامان معصوم است.
صحیفه فاطمیه سه برابر قرآن بود و علم اولین و آخرین در آن است و به عنوان یک ارث علمی و فرهنگی از امامی به امام بعدی ارث می رسد .
وی در ادامه ابراز داشت:
حضرت زهرا محدثه هستند و محدثه یعنی کسی که حدیث نقل می کند.
” السلام علیک ایتها المحدثه العلمیه”
آیاتی که در شان تمام زنان قرآن است بنا به اولویت درباره حضرت زهرا(س) هم صدق می کند.
وقتی در قرآن داریم که ما الگو قرار دادیم همسر فرعون را.
بنا به اولویت حضرت زهرا(س) هم الگو هستند, برای مردان و زنان.
وی در پایان ضمن اشاره به مشکلات اقتصادی کشور و مردم خاطر نشان شد :
ما موظفیم تمام زندگی حضرت زهرا را در زندگیمان پیاده کنیم وقتی بحث از الگو و زندگی حضرت زهرا می شود نباید به خودمان تخفیف بدهیم.
پس تمام زندگی حضرت زهرا را بر اساس ظرفیتمان باید در زندگیمان پیاده کنیم. مثلا, حضرت زهرا در تمام امور حتی خانه داری وجدان کاری داشتند. یک طلبه باید اهل کار باشد در درس و بحث و غیره باید پرکار و جدی باشد. آیت ا.. حسن زاده عاملی روزی ده درس داشتند و در سال دو روز تعطیلی داشتند. (عاشورا و28 صفر).
خیلی از مشکلات ما از بیکاری و تنبلی است. حضرت خدیجه بازرگانی داشتند و مدیریت می کردند. حضرت زهرا (س) هم امور فدک را اداره می کردند، فدک یک مزرعه و باغ بزرگ بود و عمال حضرت زهرا آنجا کار می کردند و خودشان آنجا را مدیریت می کردند .
زندگی حلال و پاک زندگی است که: در نتیجه زحمت و رنج باشد.
در عوامل تربیتی که استاد مطهری شمرده اند، یکی از عوامل کار است. کار درمانی یک نوع روش درمانی است .
از بدن باید کار گرفته شود. استعمار با ما کاری کرده است که مهمترین عوامل تربیتی یعنی, کار را از ما گرفته است
بزرگترین عبادت در اسلام کار است. ذهن بیکار کارگاه شیطان است. هر کاری مقدس است و هر کاری عبادت است حضرت زهرا(س) حتی با وجود فضه باز هم کار می کردند.