گزارش نشست علمی عقیدتی باعنوان ” نهج البلاغه سرمایه فرهنگی وتمدنی شیعه در جهان امروز”
به مناسبت ایام ولادت امام علی (علیه السلام) نشست علمی عقیدتی با موضوع” نهج البلاغه سرمایه فرهنگی وتمدنی شیعه در جهان امروز” روز چهارشنبه بیست وسوم فروردین در مدرسه علمیه کوثر اصفهان برگزار گردید.
در این نشست حجت الاسلام والمسلمین ، احمد فعال ، جانشین ولی فقیه استان در هلال احمر استاد حوزه های علمیه اصفهان، ضمن تبریک این ایام ، طی سخنانی گفت :برای هر فعالیتی نیاز به سرمایه است .سرمایه اقتصادی مجوز ورود به فعالیت اقتصادی است ومیزان فعالیت را هم مشخص می کند همچنین نحوه فعالیت و…
سرمایه فرهنگی وتمدنی نیز همانند سرمایه اقتصادی مجوز ورود به فعالیت های فرهنگی است و نوع فعالیت ما را مشخص می کند
وی با اشاره به اینکه سرمایه فرهنگی چند سالی است در کشور ما مطرح نشده است، افزود :در سرمایه فرهنگی دو عرصه وجود دارد : سرمایه ملموس فرهنگی ( سالن تئاتر ، سالن سینما و…)
سرمایه غیر ملموس فرهنگی : ارزشها، اعتقادات ، آداب ورسوم و…
لذا وقتی می گوییم نهج البلاغه سرمایه فکری وتمدنی شیعه است ، نهج البلاغه از حالت یک کتاب اخلاقی در می آید وتبدیل به یک کتاب عملیاتی می شود وبرای هر انسان شیعه یک برنامه تمدنی وفکری دارد .تمدنی فراگیر تر از تمدنهای امروزی.
وی افزود: ورود به عرصه دین ، ورود به محبت است ، بقا آن به تعبد می باشد وعلم و…دین را محکم می کند دین یک نظام وسازمان است حضرت علی می فرمایند: خدا دین را ساختار مند کرد. اگر به همین نکته از نظر فرهنگی توجه کنیم می توان کار فرهنگی انجام داد . واگر فقط سراغ مباحث زبانی نهج البلاغه برویم باز هم جای کار زیادی داریم وپروژه های فرهنگی زیادی می توانیم تعریف کنیم.
آخرین نظرات