نشست اخلاقی باعنوان"جایگاه علم ومعلم” درتاریخ نوزدهم اردیبهشت ماه ،در مدرسه علمیه کوثر برگزارشد.
در این نشست حجت الاسلام والمسلمین سید حسین رفیعایی، مدرس حوزه های علمیه اصفهان ضمن تبریک اعیاد شعبانیه طی سخنانی گفت: سالک طریق نیاز به سه چیز دارد : طهارت ، همت ، استقامت،که در نبود یکی از این موارد سالک دچار مشکل میشود.
وی در ادامه خاطر نشان شد: اساتید حوزه با اساتید جاهای دیگر در زمینه رسالت تفاوت دارند چرا که آنها به عنوان تکلیف وارد شدهاندوعنوان شغل ندارند، حیثیت اساس تربیت است که وظیفه امر به معروف و نهی از منکر اینجا پیاده میشود و اثرگذار است در حوزه روی رئوس اشخاصی که
می توانند اثرگذار باشند کار میشود.
وی در ادمه خاطر نشان شد : در جریان استقامت دائم به خود متذکر و گوشزد کنیم که دچار روزمرگی نشویم که این امر با تفکر که در دین ما مهم است حاصل میشود.
امام صادق (علیهالسلام) میفرمایند: من نورانیت قلب را طلب کردم که نورانیت در دو چیز است:1- بکاء 2- تفکر
تفکر در سیر و ستوک منزل اول و در جای خود منزل پنجم است.
وی در ادامه افزود: این دین با سختی به دست آمده، پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) میفرمایند: هیچ پیغمبری مثل من اذیت نشد. ائمه چقدر لطمه خوردند تا بتوانند دین را ارتقا بدهند هیچ امامی به مرگ عادی از دنیا نرفته است یا کشته شده یا با سم مسموم شده. پیامبران الهی هم به همین شکل و خیلی استقامت از خود نشان دادند. بعد از عیسیبنمریم تا زمان پیامبر ما حدود570 سال فاصله است. یعنی سال تولد پیامبر 570میلادی است و سال بعثت پیامبر 610است، این فاصله دورانی است که پیامبر کم آمده. پیامبران بنی اسرائیل خیلی زیاد بودند. 10هزار پیامبر خدا برای بنی اسرائیل فرستاد. بعد از حضرت عیسی چند پیامبر انگشت شمار بیشتر نداریم. با این فاصله زمانی بیش از نیم قرن. از جمله مصادیق استقامت میتوان جرجیس و رکیوس پیامبر را برشمرد که علیرغم شکنجههای بسیار دست از رسالت الهی برنداشتند
بنابراین اگر نگاه به تدریس به صورت عملیاتی شد، خدا اثر آن را میدهد.
وی در ادامه خاطر نشان شد : یکی دیگر از طرق سالک همت است که شهید مطهری برای بیان همت بالا نمونهای بیان مینمایند. ایشان میگویند اقای حجت کوه کمرهای استاد شان از مراجع تقلید سیگار را با سیگار روشن میکردند، پزشک معالج ایشان منع نمودند و گفت برای ریه شما سم است. و ایشان دیگر سیگار نکشیدند. بنابراین در مسیر سیر و سلوک به همت قوی محتاجیم.
وی در پایان بیان داشت : مورد آخر طهارت بوده که مرحوم شبستری در گلشن راز بیان میدارد
موانع را در این عالم چهار است طهارت جستن از آن هم چهار است
نخستین مانع پاکی از حدث و خبث است که نجاست ظاهری است و در مقابل آن غسل و وضو و تیمم که مربوط به طهارت ظاهری است. پس به ما دستور داده شده که غالب اوقات با وضو باشید، چون کسی که میخواهد با قرآن ارتباط برقرار کند باید این طهارت را داشته باشد. اما هر چقدر طهارت بالاتر برود میزان درک از قرآن بیشتر میشود و لو اینکه تفسیر خوانده نشده.
آخرین نظرات