همزمان با هفته ازدواج وخانواده ، کارگاه مهارتهای همسر گزینی ویژه طلاب مجرد مدرسه در تاریخ پنجم شهریور ماه در مدرسه علمیه کوثر اصفهان برگزار گردید .
در این کارگاه آموزشی ، حجه الاسلام والمسلمین علی صغیرا،مدرس ومشاور حوزه علمیه ،طی سخنانی گفت : فردی که می خواهد ازدواج کند باید تعریفی از خود داشته باشد وهویت یافته باشد ، به عنوان مثال دختر یا پسر جوانی که به روشنی نمی داند کیست، چه ظرفیتها وتوانایی هایی دارد ،چگونه می تواند با ازدواج و ورود به مرحله جدید زندگی ، از عهده مسئولیت ها ونقش های خود بر بیاید .
وی در ادامه افزود : یک جوان برای ازدواج مهارتهای گوناگونی باید کسب کنند که از جمله این مهارها ، مهارت حل مسئله است ، چرا که جوانی که مهارت حل مسئله را می داند از بحرانی شدن مشکلات جلوگیری می کند وراحت می تواند مشکلات پیش آمده را قبل از اینکه تبدیل به یک بحران شود حل کند .
وی خاطر نشان شد : باید دانست که با مشکلات نباید سخت برخورد کرد ، چه بسا مسئله های کوچکی را که براحتی می شود حل کرد ، وبعضا با برخوردهای بد وسخت تبدیل به یک معضل وبحران بزرگ می شوند .
وی افزود: دختران جوان باید بیاموزند،سطح انتظارات را پایین بیاورند، زیرا هرچه سطح انتظارات از طرف مقابل وخانواده اش کمتر باشد میزان رضایمندی از زندگی وانتخاب بالا می رود .
هرچه انتظارات بالاتر باشد ، زندگی سخت تر ورضایتمندی کمتر می شود .در رابطه با خانواده همسر افزود : آنها را همانطور که هستند بپذیرند ودر صدد تغییر آنها نباشند .وهمواره به خاطر داشته باشید که آنها فرعند وهمسر اصل است .
وی در ادامه ابراز داشت :سعی کنند میزان تحمل پذیری ومهارت در رویارویی مشکلات بالا ببرند ، زیرا در این صورت یا مشکلات اصلا به وجود نمی آیند واصطلاحا در نطفه خفه می شوند ویا اینکه براحتی حل می شوند .
وی افزود :بدست آوردن برخی چیزها در جوانی ارزشمند است مثل تحصیلات عالیه ، مهارتهای هنری و….ولی کسب این فضایل دلیل تاخیر ازدواج نیست وهیچ منطقی این را نمی پذیرد که به عنوان مثال برای ادامه تحصیل ازدواج به تاخیر بیفتد همانطور که امروزه آمار دختران تحصیل کرده در جامعه پایین نیستند .
وی در پایان خاطر نشان کرد: در بحث راه دادن خواستگار حتما سعی شود قبل از اینکه به خانواده ای اجازه داده شود ،یکسری تحقیقات اجمالی انجام شود وتحقیقات تفصیلی وکامل به جلسات بعدی موکول شود .
در جلسات خواستگاری دختر خانمها سعی کنند برای آشنایی با طرف مقابل سوالات را به گونه ای مطرح کنند که فرد مجبور به توضیح شود وطوری نباشد که پاسخها به بله وخیر منجر شود .
همچنین در مباحث اعتقادی وفرهنگی، سعی شود غیر مستقیم سوال شود نه اینکه فرد موضع خود را به عنوان مثال در مورد حجاب بیان کند وخواستگار به رد یا تایید آن بپردازد.
آخرین نظرات